Review Filem : Green Lantern

Petang Sabtu sempat terjah ke panggung wayang di Sitiawan bersama kawan-kawan adik dari Pangkalan TLDM. Boringlah sebab hari Sabtu penuh filem Hindustan kat TV. Not my taste ok? Sampai tepat 2.30 petang, terus beli tiket dan masuk panggung wayang.


Sebelum ini, aku tonton X-Men : First Class, adaptasi dari komik. Kali ini, tonton Green Lantern adaptasi dari DC Comic. Suka dengan cerita yang tak logik dek akal ni. Ada hero badan sasa, awek yang cun melecun, efek CGI yang aku sangat kagum dan kuasa supernatural yang pelik-pelik. Haha. 


Bagi aku, filem ini aku bagi 7 bintang.

Kenapa 7 bintang? Kerana bagi aku cerita ini banyak lawak. Aku asyik gelak masa Hal imaginasikan kereta mainan Hot Wheels untuk apungkan helikopter yang jatuh. Orang sebelah pun pelik tengok aku yang asyik gelak je. Memang imaginasi yang teruk dari Hal Jordan. Kurang idea kot dia ni. Apa-apa pun efek CGI ini sangatlah best! Macam main game PC pun ada. Ada juga stail yang agak cliche. Cara berlawan pun lebih kurang dengan filem-filem lain.

P/S : Target mahu tonton Transformer 3. Jom join!

6 doa buatku makin comel:

Razil Tahir said...

7 bintang?
mrkah pnoh brape bintang? huhu

kaizen said...

nak gak...

Mr Danel said...

hari itu mau tgk tapi da penuh sbb lmbt beli! tkit kul 6 ptg ! mlm tak leh sbb nk balik U! ahhah!

nk tengok guk sbb cik owne blog bagi 7 bintng! adeh

Cik Bidadari said...

best yeak movie nie...? ramai org kata best rugi tak tengok... kita tak kesempatanpun nak tgk....

Halusinasi said...

Razil : markah penuh 10 bintang...^^

kaizen : nanti ada kesempatan tgk tau^^

Mr Danel : hehe, cubalah tonton...memang tak mghampakan tapi X-Men First Class lagi best^^

Cik Bidadari : tak rugi nak tonton...^^

Muhd Fadil said...

sebab kaler ijau la, fadil pi tengok. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...