Review Anime : Bakemonogatari - Antara Anime Paling Boring!


Kawan2, peminat anime khususnya yang pernah tonton tak anime Bakemonogatari? Kalau pernah tonton, apa pendapat korang tentang anime ni? Aku tak suka nak tonton walaupun aku dah tengok sampai episod 4. Rasa nak delete je cerita ni. So POOR! 

Kenapa aku tak minat nak tonton anime ni :
- Aku tak faham sangat jalan ceritanya. 
- Banyak bercakap. Action langsung tak ada. Sungguh mngecewakan!
- Boring dan mengantukkan!
- Ada unsur ecchi dan fan service. Eeuuwww, tak suka sungguh!

Nasib baik lagu Opening dan Ending best!

Opening Theme:
#1: "staple stable" by Chiwa Saito (eps 2,6-7,11-12)
#2: "Kaerimichi (帰り道)" by Emiri Katou (ep 4)
#3: "ambivalent world" by Miyuki Sawashiro (ep 8)
#4: "Renai Circulation (恋愛サーキュレーション)" by Kana Hanazawa (ep 10)
#5: "sugar sweet nightmare" by Yui Horie (eps 14-15)
Ending Theme:
"Kimi no Shiranai Monogatari (君の知らない物語)" by Supercell


P/S : Masih lagi memuat turun Kuroshitsuji II. Alamak aku ketinggalan zaman lagikkk... 

4 doa buatku makin comel:

gabanMorka said...

unsur ecchi tu ape ek?

Halusinasi said...

ecchi bermaksud nakal atau dalam terma anime adalah separuh bogel...sungguh tak suka anime yang letakkan unsur2 mcm ni...

Mohd Shukri Fadzillah said...

haha... citer ni best la... tak semua orang suka anime style kolaj... art dia dah la cool.. ketepikan unsur ecchi tuh.. fahamkan cerita.... doreamon ada gak ecchi tang shizuka.. korang layan gak..

Halusinasi said...

memang art dia kool...tapi tak fhm apa yg cuba disampaikan walaupun dh tgk episod 4...mana aksinya? lgsung tak ada...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...