Lelaki Korea : 5 Perkara Yang Wajib Anda Tahu

Kepada perempuan-perempuan Asia yang bermimpi untuk menjadi isteri kepada lelaki Korea, sila baca 5 perkara ini dulu.

1)Lelaki Korea lebih berminat kepada bangsa mereka sendiri
Kenyataan ini agak menyakitkan anda. Inilah hakikatnya. Ibu bapa mertua akan memberi tekanan kepada menantu yang berbeza keturunan dan bangsa. Mereka begitu menitikberatkan perwarisan keluarga mereka.

2) Lelaki Korea yang bujang terlajak lebih terbuka dalam perhubungan
Jika anda didekati lelaki Korea yang berumur lingkungan 30-40an, hendaklah berhati hati (sekiranya sasaran anda lelaki muda). Mereka mungkin menghadapi tekanan sosial atau menghadapi masalah perhubungan di usia muda mereka menyebabkan mereka menjadi bujang terlajak.

3) Lelaki Korea manis dan 'gentleman'
Mereka manis dan 'gentlemen' untuk bangsa mereka sahaja. Sebenarnya, majoriti lelaki Korea agak memilih dalam mencari pasangan (prejudis). Contoh yang mudah adalah dari sudut warna kulit. Wanita Asia yang berkulit gelap sedikitpun tidak ada harapan untuk mereka.

4) Lelaki Korea bangga dengan diri sendiri dan sensitif dengan wanita
Jika Lelaki Korea marah, si wanita perlu memberi 200% penjelasan.

5) Jika anda mengahwini lelaki Korea, anda perlu mengahwini keluarga mereka.
Mereka berpegang teguh kepada budaya tradisi mereka. Keluarga Korea memuliakan ibu lebih daripada bapa. Semakin baik hubungan wanita dengan keluarga Lelaki Korea, semakin baik hubungan pasangan terbabit.

P/S : Kalau aku nak kahwin dengan lelaki Jepun, macam mana plak? Terpaksa reject lelaki Korea...Waaaa
P/S/S : Motif meletak banyak gambar? Saja je aku nak bagi korang cuci mata dengan gambar mereka ni. Sebab aku tahu, korang memang peminat hero2 yang sangat2 jambu dan kacak ni. Aku pun sama gak! Haha

19 doa buatku makin comel:

qhais said...

lg 1 korang kna taw...org korea ni busuk,pengotor..huhuhu...xsemua hensem2 cm dlm citer2 korea..trust me..ive been there......:)

Halusinasi said...

yeke? dhsyat sungguh tu!

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

berminat tak bermakna hendak mengahwini mereka....
hehheh...
OE kalau minat just minat je...
minat berbeza dengan cinta...
itu bagi OE...
dan OE kalau minat, OE tak fanatik sampai tahu semua pasal satu2 artis tu...
kalau dah tahu nama pun itu dah kita berbanggalah tu bagi OE sebab ada tu, OE minat dia dalam satu cerita yang OE tengok dia ada dan lepas tu, berhenti takat tu je...

dan bagi OE, banyak lagi lelaki dekat Malaysia...
hehhehe....
(n_n)

nelly said...

kena bubar ni ..hehehe

cumigd said...

heee..:)memang la tak de chance lngsg..da kulit nie dark je..hehehehe... so kena minat org melayu pas nie..

Halusinasi said...

orked : lelaki Malaysia pun byk yang smart2 kan? ada yg muka macam cina kan? dh boleh jd hero Korea korang dh..

nelly : oh, cepat2 bubarkan....

cumigd : eh, apa salahnya kan? orang Melayu kita pun smart2 gak...>_<

kOtAk^mAgiKa said...

so,pilihla lelaki melayu yg ada ini..mcm saya ka..?hehe..

Halusinasi said...

hehe...mgkin macam awk ni^^

kaizen said...

laki leh kawen 4...
pompn xleh....huhuhu...

Halusinasi said...

arghhh!! tak aci! lelaki perlu setia gak...

kaizen said...

sy setia ape...

*buang captcha tuh

Halusinasi said...

tak nak buang...biar je kat situ...bolehlah kan?

Auji Izra Sygku Dyla said...

yang no1 dan no5 mmg rasa mcm xsenang duduk je bila mengetahuinya..hati pun xtenang..tapi bagi saya..alhamdulillah..saya xmenghadapi masalah sebegitu..:) lagipun tak semua familynya tegas dalam hal ni..

lagi satu..sungguhpun dorang ni muka manis2 tapi kebanyakkan mereka ni kaki botol..itu satu tabiat yang sukar nak dikikis dari dorang..saya sendiri pun dah pening..

Halusinasi said...

auji, alhamdulillah...awk dgn couple kalau saling memahami, mesti tak ada masalah. Tak kiralah dia berlainan bangsa atau berlainan negara dengan kita. jujur dan saling memahami, itulah kunci untuk kekal dalam percintaan..

kaki botol? aiyaakkk, susah nk kikis tu. Tapi kalau dia sayangkan awk, mesti dia akan dgr nasihat awk kan?

Auji Izra Sygku Dyla said...

itu la..tapi lupa pulak nak taip hari tu.. huhu..kitorang sekarang jadi kawan rapat saja..kalau nak lebih drpd tu memang saya tak jamin berkekalan..huhu..so kitorang ambil keputusan untuk menjadi kawan rapat saja.

pasal kaki botol tu dia boleh control melainkan dia ada problem..tapi nak buat macam mana..bukan nak mengata..tapi satu komuniti mereka mempunyai tabiat yang sama..jadi memerlukan masa yang lama untuk pulih..

Anonymous said...

Auji,awk kawan dgn lelaki korea? :/

husna zack said...

Really?? Jeongmalyo...???

Unknown said...

Ko kwan ngan laki apa??korea ke china??

Nurul Qamariah said...

Ko kwan ngan laki apa??korea ke china??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...