Kurosagi

Hari ini, aku dah habis tonton drama Kurosagi...Akhirnya dapat juga cerita ni dari kawan..
Terima kasih kat Muhammad Afiq Zulkefley...Arigatou^^...
Erm, pada pendapat aku, genre cerita macam ini susah nak cari...Genre SUSPENS...
Memang sangat best cerita ni...daripada 10 bintang, aku bagi 8 bintang...Sangat best...
Dahlah pelakon yang diminati pula yang berlakon...YAMAPI dan HORIKITA MAKI!!!!
Aku rasa ini lakonan terbaik daripada Yamapi, dia sangat cool!!!
Dalam masa 3 hari aku habiskan tengok cerita ni...Rasa cepat je...Sebab tak sabar nak tengok episod seterusnya...Sentiasa teruja nak tahu apa yang akan terjadi pada dia...
Tapi, cerita ini dah lama baru aku nak tengok...huhu...Baru dapat peluang lorh...


The Black Swindler (クロサギ Kurosagi) adalah manga Jepun yang ditulis oleh Takeshi Natsuhara dan ilustrasikan oleh Korumaru. Siri ini mengisahkan seorang pemuda yang bernama Kurosaki yang menipu penipu profesional yang dikenali sebagai Shirosagi (penipu yang menipu dengan wang) dan Akasagi (menipu wang dengan memainkan perasaan orang lain). Manga ini menang Shogakukan Manga Award pada tahun 2008.


Manga ini diadaptasikan kepada drama TV dengan tajuk yang sama dari 14 April 2006 hingga 23 June 2006. Drama Kurosagi ini mempunyai 11 episod. Pada 8 Mac 2008, Filem Kurosagi ditayangkan.

Watak-watak


Kurosaki/Kurosagi oleh Yamapi (Tomohisa Yamashita)
- Berumur 21 tahun
- Dikenali sebagai Kurosagi kerana hanya target Shirosagi yang  profesional dengan cara menipu mereka dan menggunakan duit yang ditipu untuk diserahkan semula kepada mangsa. 
- Jatuh cinta dengan Yoshikawa Tsurara (tapi tak nak mengaku...Ish3)

Yoshikawa Tsurara oleh Horikita Maki
- Pelajar jurusan undang-undang
- Tidak suka Kurosaki meneruskan kerjanya sebagai seorang penipu tapi jatuh cinta pada Kurosaki (dia je mengaku dia suka Kurosaki)
- Jiran Kurosaki merangkap penyewa apartment Kurosaki

Mishima Yukari oleh Ichikawa Yui

- Jatuh cinta pada Kurosaki juga (kiranya cinta 3 segilah)
- Suka menyibuk dalam apa-apa hal tentang Kurosaki (Really annoying!!!)
- Pelajar 1 universiti yang sama dengan Tsurara

Katsuragi Toshio oleh Yamazaki Tsutomu



- Pemberi maklumat pada Kurosaki untuk terus menipu orang lain.
- Merangkap Big Boss pada Kurosaki
- Dia juga pernah menipu ayah Kurosaki sampai bangkrap (menyebabkan ayah Kurosaki mengambil tindakan untuk membunuh isteri dan anak perempuannya)

Hayasa oleh Okunuki Kaoru
- Pembantu kepada Katsuragi
- Anak kepada rakan Katsuragi
- Sangat cantik!!!
- Menjaga kebajikan Katsuragi (jaga makan minum, kesihatan Katsuragi)

Cerita ini juga pernah mendapat anugerah menerusi Best Supporting Actress oleh Horikita Maki di anugerah Television Drama Academy Awards yang ke-49.

Video opening Kurosagi sangat best...
Lagu Daite Senorita-Yamapi



Wajah-wajah masa dia menjalankan tugas sebagai swindle



Ada buat action figure tau!!!


Poster drama Kurosaki


P/S : Aku dah lama ada Kurosaki The Movie barulah dapat drama bersiri cerita ini...Patutlah aku tak faham jalan cerita filem dia..^^

2 doa buatku makin comel:

Zero Designers™ said...

Welcome ^.^.. pas ni diyana try la plak citer Galileo.. best ooo... ngan my boss my hero

Halusinasi said...

hehe...hoho...Galileo?? mesti cari ni~
My Boss My Hero dah ada^^ memg best!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...