Top 10 Lagu Tema Anime Tahun 2010


Undian yang telah dijalankan di pembekal internet Jepun, BIGLOBE dan sebanyak 10,701 pengundi yang telah mengundi lagu kegemaran mereka. Hasilnya adalah seperti carta di bawah :

1.   Happy New Nyaa (Mayoi Neko Overrun!) - 2,449 undi
2.   Shinryaku no Susume (Shinryaku Ika Musume) - 2,284 undian
3.   NO, Thank You! (K-ON!!) - 2,216 undian
4.   Utauyo!! MIRACLE (K-ON!!) - 1,766 undian
5.   My Soul, Your Beats (Angel Beats!) - 1,712 undian
6.   GO! GO! MANIAC (K-ON!!) - 1,613 undian
7.   Listen!! (K-ON!!) - 1,578 undian
8.   Hikari no Senritsu (So-Ra-No-Wo-To) - 1,348 undian
9.   irony (Oreimo) - 1,148 undian
10. Crow Song (Angel Beats!) - 1,143 undian


Macam tak logik je carta ni. Apasal lagu yang undi ni semuanya sangat MOE? Yang undi ni mesti perempuan.

P/S : Aku tak setuju dengan carta ni. Banyak lagu best yang patut masuk dalam carta.

5 doa buatku makin comel:

Dzarief Zuhdi said...

lagu naruto lagi best... xpon ao no exorcist.. ermm..

Halusinasi said...

kan2...pelik sgt2 carta ni...

Touya K II said...

what the ? nie lagu untuk bebudak pompuan semua

Halusinasi said...

haa, rasanya yg undinya perempuan shj kot

Hanabi said...

Kebanyakan anime dlm carta tu adalah shonen dan seinen. Kedua-dua demografi ni targetnya adalah kanak2 lelaki dan lelaki dewasa. Anime K-On! sangat popular kt Jepun, jadi tak hairan la lagu-lagunya dpt banyak undian. Saya suka lagu No, Thank You, My Soul, Your Beats dan Listen! Tapi memang betul, ada banyak lagi Opening dan ending song yg best. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...